Paul Gallen срещу Justin Hodges, Новини, Junior Paolo Boxing, Предстояща битка, NRL играчи, които се боксират, Parramatta Eels

Самоанската звезда от Световната купа за юноши Паоло разкри, че той е човекът, който ще започне да се противопоставя на Пол Гален в тазвечершното сбогуване – с промоутърите на No Limit, убедени, че той може не само да спечели, но и да замени пенсионирания тежка категория като следващия голям кросоувър в Австралия.

След като изведе Самоа до последното им участие в Шампионската титла, Паоло сега ще бъде край ринга тази вечер – заедно с Латрел Мичъл, Коди Уокър, Сам Бърджис, Джоузеф Суейли и множество други суперзвезди на НРЛ – докато Гален реваншира своя вечен съперник от Куинсланд Джъстин Ходжис в неговия последна битка.

Още по-добре, вместо да седи сред огромна тълпа, Paulo ще гледа потенциални претенденти за потенциална битка през февруари.

Гледайте Gallen срещу Hodges 2 и Майкъл Зерафа се завръщат на ринга на живо в Главното събитие, достъпно на Foxtel & Kayo Sports, сряда, 23 ноември от 19:00 AEST Поръчай сега >

Актуализации на живо: Всичко най-ново от Gallen срещу Hodges и Zerafa срещу Creati

Junior Paolo трябваше да се бие с Paul Gallen. (Снимка от Ян Крюгер/Гети изображения за RLWC)Източник: Getty Images

Ако Gallen се пенсионира, каза изданието Parramatta, той вече ще бъде готов да поеме всеки друг играч в NRL – и дори преди сезон 2023 да започне.

Минало или настояще, няма значение.

Змиорките също казаха на Fox Sports Australia как само ангажиментите му на Световното първенство със Самоа го попречиха да се състезава срещу човека, срещу когото се изправи за първи път през 2016 г.

Въпреки че загуби това, което беше неговият професионален дебют със съдийско решение, Паоло показа впечатляващо представяне и оттогава се издигна, работейки с играчи като Робърт Уитакър, първият австралийски шампион на UFC.

Паоло добави, че след като Галкин се оттегли, той сега е нетърпелив да се засили и да запълни празнината – нетърпелив да предизвика Мат Лодж, Сеузио Такеяхо или дори Ходжис, ако успее да осигури удара тази вечер.

„Аз трябваше да бъда последната битка на Гал – не Джъстин Ходжис“, каза Паоло в сряда следобед.

„Всички се редяхме безкрайно, но тогава просто не се получи с графика на Гал и ангажиментите ми на Световното първенство.

“Жалко, защото можеше да е луда битка. Аз съм 10 пъти по-боец, отколкото бях, когато се бихме за първи път и Гал също знае това.”

Джуниор Паоло преди това се изправи срещу Пол Грийн. Снимка: Крейг ГрийнхилИзточник: News Corp Australia

Въпреки това, въпреки че няма да получи отново мач за Гален, Пауло настоява, че е щастлив да се бие с всеки играч в Английската футболна лига или Висшата лига.

„Има куп шум зад нас, момчета от NRL, но не ме интересува“, каза Паоло.

„Сериозен съм, когато казвам, че бих се бил честно с всеки.

Ако това наистина е последната битка на Гал, нека видим дали останалите от нас я искат – Джъстин Ходжис, Лодж, всеки.

„Чух, че Siua (Taukeiaho) също може да ги хвърля, това би било още една добра битка с двама, които са нашето гордо наследство на острова.“

Запитан за очакванията при сбогуването на Гален, представителят на NSW Origin добави: „Ходго със сигурност може да уволни Гал тази вечер, 100 процента.

“Това не е за смях, това е бокс и хората се нараняват. Ходжис го доказа и вече веднъж го изпрати на тепиха.

“И ако Ходго свърши работата, аз съм готов и чакам. Ще го взема след това и ще започнем годината, преди футболният сезон да започне.”