Шефилд Шийлд приключи резултатите, докато Австралия се бореше със загубата на Нов Южен Уелс в рамките на три дни

Преди да стане капитан на викторианската MCG, Ник Мадинсън свали слабия си старт на вътрешния сезон на своите крикет „приливи“.

Тези преливания се превърнаха в приливна вълна от разочароващи усилия от бившия тестов батсман и неговите съотборници, които отново не успяха да се справят с уикет, съдържащ повече от оттенък на зелено в четвъртък.

След като се хвърлиха два пъти в общо 195 ръна в Куинсланд миналата седмица, включително първи ининг от само 63, викторианците, с изключение на Питър Хандскомб и Маркъс Харис, които имат повече от 800 ръна помежду си през този сезон, се сринаха отново, за да бъдат всички навън за 121 преди чай.

Гледайте мача Австралия срещу Западна Индия. Всички демонстрационни мачове на живо и рекламни паузи в играта на Kayo. Нов за Kayo? Започнете своя безплатен пробен период сега>

В последните три ининга на Шийлд Викс загубиха 30 уикета само в 316 ръна.

Преди да започне играта, имаше емоционална демонстрация, тъй като бившият откриващ играч на Тест Матю Елиът даде първата си викторианска шапка на сина си Сам, а младият бърз играч изпълни ролята си, като отбеляза и двата откриващи мача от Тасмания в първите три оувъра.

Но уикетите не паднаха последователно за гостите, които си проправиха път до 4-102 на пънове, само 223 отбелязани ръна за деня без трудности с ударите.

Боулинг първи и с бившия капитан на тестовете Тим Пейн, изхвърлен на 12-то място при гостите, ветерани боулинг Таси Джаксън Биърд (3-9) и Питър Сайдъл (2-25) обърнаха винтовете от викторианска страна, носейки още един първокласен боулинг в Кембъл -Kellaway и няколко ужасно нестандартни играчи.

Хаас говори за коментарите на Лангер 02:56 ч

Миналия сезон Травис Дийн беше играч на годината в Шийлд, но отбеляза трета поредна патица, като стана първата жертва на Бърд.

Тогава Мадинсън дойде и си отиде по начин, който е станал твърде познат за играч, който започва сезона и се надява да постави името си на радара за национална селекция.

Вместо това, левичарят е на път да забрави, че е паднал с едноцифрена разлика три пъти в своите седем ининга на Shield досега, които са довели до само 85 ръна.

„Това е крикет и понякога трябва да го караш“, каза Мадинсън за мъчителното си бягане.

„Разочароващо е от гледна точка на бягането и начина, по който започнах… изглежда мина много време, откакто достигнах 100.

„Не мисля, че поради липса на обучение чувствам, че имам метод, който ще работи, това е просто играта понякога.“

Междувременно Нов Южен Уелс остава здраво на крака на Шефилд Шийлд, след като беше разбит от Западна Австралия в рамките на три дни в SCG, за да натрупа повече натиск върху треньора Фил Джак.

Загуба от 133 ръна означаваше, че сините остават без победа след пет мача, след като показаха катастрофална вата на терен, който осигури много въртене и обратен замах за играчи, които се възползваха от променливото отскачане на сухата палуба.

Ден след падането на 20 уикета в Сидни, атака на Западна Австралия без Джейсън Бирндорф, Джей Ричардсън и Джоел Парис разкъса домакините с 41 ръна, за да оправдаят позицията си на върха на таблицата след пет ининга.

Premier XI започва силно срещу Wendy’s | 00:58 часа

Сините бяха уволнени само за 134, след като бяха уволнени за 93 в сряда, като дебютантът Крис Грийн беше най-резултатният голмайстор с 38, които не бяха аут за деветте уикета в мача.

Нов Южен Уелс има още един мач, който започва следващата седмица срещу Виктория, преди Шефилд Шийлд да започне на почивката на BBL, в който момент бъдещето на Джак ще бъде преразгледано.

„Беше обявено, че Фил (Джак) е в последния сезон на настоящия си договор“, каза Лий Джермън, главен изпълнителен директор на Крикет Нов Южен Уелс по радио Sky Sports.

„Той разбира, както всеки друг, че с наследството и историята на сините, като мениджър трябва да постигаш резултати и да развиваш играчи.

Винаги е било планирано да има преглед. Въпреки че теренът имаше гремлин, двама батсмени от Нов Южен Уелс биха били много разочаровани от избора си да играят с Дан Хюз, хванат отпред, за да опитат обратен удар, докато сините се сринаха до 6-85 на обяд.

Нещата не се подобриха много след обяда, тъй като обратният замах на Дейвид Мууди се оказа невъзможен за игра, ситърът спечели три уикета, включително зловещ йоркчанин, който повали Мики Едуардс, за да прекрати мача.

Защитата на титлата на Западна Австралия върви добре и наистина е на път, като някои от техните малко известни играчи се засилват, за да свършат работата в Сидни.

Сам Фанинг беше единственият батсман, който надхвърли 50 в мача, докато оф-спиннерът Кори Росичоли взе най-добрите показатели за мачове в своята първокласна кариера с четири уикета във всеки ининг.

Единственият играч от Нов Южен Уелс, който би се насладил на това, което видя, беше Нейтън Лион, който пропусна мача, но той ще се наслади на условията, ако теренът остане същият за новогодишния тест.